Amputatievoetbal
Stichting Amputatievoetbal Nederland is een stichting die zich inzet om mensen met een amputatie weer het plezier te gunnen van een potje voetbal. Een van de meest populaire sporten ter wereld moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook al heb je maar één been of één arm. Het hoofddoel van de stichting is mensen weer een glimlach op hun gezichten te geven, omdat ze tegen een bal aan kunnen trappen.

Onder de naam van de stichting voetbalt het Nederlands Amputatieteam. Het is tot dusverre het enige amputatieteam in Nederland en dus de basis van de sport. In andere landen zoals Engeland wordt er al gespeeld in competitieverband, hetgeen een droom is voor de toekomst van Stichting Amputatievoetbal Nederland.

Eenmaal per week traint het team bij UVV in Vleuten, Utrecht. Uit het hele land komen tal van spelers op de zondag naar het centrum van het land om twee uur lang te trainen. Veldspelers missen (een deel van) een been en bewegen zich voort op krukken. Keepers missen (een deel van) een arm. Laat je verbazen door de snelheid van het spelletje.

Het team speelt zo nu en dan een oefeninterland, reist het af naar het buitenland voor toernooitjes en probeert het zo veel mogelijk bekendheid te vergaren door demonstraties en promotiekansen te benutten.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in amputatievoetbal of iemand kent die in aanmerking komt voor het team is er de facebookpagina. Iedereen is welkom om een keer mee te trainen of het team te komen bewonderen! Voor vragen over het team kan je ook altijd een mailtje sturen naar ampuvoetbal@hotmail.com .

Meer informatie
Voor meer informatie over amputatievoetbal tijdens de ParaGamesBreda 2019 kun je contact opnemen met Thijs Kroezen via info@paragamesbreda.nl

We verwelkomen je graag tijdens de ParaGamesBreda 2019!