Showdown

Ook tijdens de editie van 2019 staat showdown weer op het programma! En net als voorgaande jaren belooft het weer een mooi internationaal toernooi te worden met spelers uit Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Frankrijk.

Showdown is een van de weinige sporten die visueel gehandicapten individueel kunnen beoefenen.
Een sport –ontstaan in Canada- gericht op visueel gehandicapten.
Het wordt beoefend in een bak (een tafel van 3.66 x 1.15 meter) met recht opstaande randen van 14 cm. Aan de twee korte kanten van de tafel zit een gat waarin de rinkelende bal moet worden geslagen om te scoren. Het wordt geheel op gehoor en gevoel gespeeld.
In de speelruimte moet het dan ook volledig stil zijn, niemand mag tijdens de partij de speelruimte in of uit. De speler slaat met een kunststof of houten bat. Aan deze sport kunnen ook zienden deelnemen; alle spelers dragen een geblindeerde skibril, zodat iedereen gelijk aan elkaar is.
Als je een doelpunt maakt, wordt dit beloond met 2 punten. Wanneer de bal uit de tafel vliegt of als er andere fouten worden gemaakt, krijg je een punt tegen. Degene die als eerste 11 punten heeft, is de winnaar van de set. Het wordt 1 tegen 1 gespeeld. (Hierop zijn varianten mogelijk).

Programma

Het showdown toernooi vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni. Op zaterdag starten de wedstrijden om 10.30 uur en op zondag om 9.00 uur.

Locatie: Prinsentuin van Cooth, Tuinzigtlaan 10, Breda

Meer informatie

Voor meer informatie over het showdown toernooi, kun je contact opnemen met Jack van Oosterhout via info@paragamesbreda.nl.

Wij verwelkomen je graag tijdens de ParaGamesBreda 2019!