Tijdens de ParaGamesBreda vindt in samenwerking met de handbalbond een teamtoernooi plaats met internationale gasten.

Rolstoelhandbal
Dat handbal leuk is weten we allemaal. Maar handbal is ook bijzonder geschikt voor mensen met een fysieke handicap, die graag in teamverband willen sporten!
Rolstoelhandbal is voor alle leeftijden, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. Een rolstoelhandbalteam bestaat uit 5 veldspelers en een keeper. Er mag onbeperkt gewisseld worden, zodat alle spelers aan de wedstrijd kunnen meedoen. Handbal is een continu aanval- en verdedigingspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van conditie en motorische vaardigheden.
Rolstoelhandbal wordt in een sporthal of buiten op een sportpark gespeeld op een speelveld van 40 meter lang en 20 meter breed. Dit veld bestaat uit twee speelhelften met aan beide kanten een doel. Bij elk doel is een halve cirkel waar alleen de keeper in mag komen. Het doel is 3 mtr. breed en door een verlagingslat (40 cm) 1.60 meter hoog.

Meer informatie
Voor vragen over rolstoelhandbal tijdens de ParaGamesBreda kun je contact opnemen met Tanja Sips via info@paragamesbreda.nl.

Foto: BeeldWerkt