Tijdens de ParaGamesBreda 2015 introduceerden we 3X3 street basketball. In samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond en Stichting Basketball Experience werd een toernooi georganiseerd op de Grote Markt. En ook dit jaar zullen de sporters hun vaardigheden weer tonen als onderdeel van de Streetball Master Tour.

3X3 Basketball
In het streetballconcept wordt in teams van drie spelers gespeeld op één basket, het spel wordt hierdoor dynamischer en de spelers komen meer aan bod dan bij het traditionele 5-tegen-5. Dat dit soort toernooien populair zijn blijkt wel uit het aantal toernooien dat wereldwijd georganiseerd wordt. FIBA (internationale basketbal federatie) heeft zelfs het plan om 3-tegen-3 een olympische sport te maken. Tot heden is dit niet gelukt maar dit geeft wel aan hoe populair de spelvorm is.
3-tegen-3 basketbal is een spel- of wedstrijdvorm die op een half veld wordt uitgevoerd door twee teams van drie spelers (wisselspelers niet meegerekend, max. twee wisselspelers). Wisselen van spelers uit hetzelfde team is onbeperkt mogelijk, maar alleen als de bal niet in het spel is.

Programma

Het toernooi vindt plaats op zondag 25 juni van 10.00 tot 17.00. Locatie: Push terrein (ingang via BRESS, Inslag 99, Breda). Klik hier voor alle wedstrijden.

Inschrijven en meer informatie
Wil je je team inschrijven voor rolstoelbasketbal tijdens de ParaGames Breda editie 2017? Klik dan hier.

Voor vragen over rolstoelbasketbal kun je contact opnemen Rik van Waes via info@paragamesbreda.nl.

Wij verwelkomen je graag tijdens de ParaGamesBreda 2017!