Handbiken staat ook dit jaar op het programma van de ParaGamesBreda 2019. Dit jaar met de onderdelen aankoppel handbike, prominenten vastframe handbike en een NHC handbike wedstrijd. We organiseren deze spectaculaire dag in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie en Wielervereniging Breda op het mooie Cor Vlemmix Circuit.

Handbiking
Voor mensen met een motorische handicap is de handbike een uitstekende vervanger voor de fiets. Handbiken is een combinatie van wheelen en fietsen. Deelnemers bewegen met de armen een soort ligfiets voort of een fiets die aan de rolstoel is gekoppeld. Het gebruik van de handbike vergroot de mobiliteit en deelname aan het dagelijks leven van mensen met een functionele beperking. Daarnaast bevordert handbiken de bloedsomloop, het is goed voor hart en bloedvaten en vergroot de longcapaciteit. Geen wonder dat de handbike in populariteit toeneemt. Met een zeer laagdrempelige instap, zowel letterlijk als figuurlijk, gaat handbiken als sport een grote toekomst tegemoet.

Programma voor deelnemers:

Zaterdag 29 juni 2019

13:15 Opening
13:30 Prominenten wedstrijd (recreatieve wedstrijd- 30 min.+1 ronde)
13:30 Koppelbike-wedstrijd (recreatieve wedstrijd- 30 min.+1 ronde)
14:15 Huldiging Prominenten wedstrijd en Koppelbike-wedstrijd
14:30 NHC-handbike-wedstrijd (wedstrijd- 60 min.+1 ronde)
Om deel te nemen aan de wedstrijd, moet u een Basislidmaatschap hebben bij de KNWU of een licentie bij een UCI aangesloten Nationale wielerbond.
15:45 Huldiging NHC-handbike-wedstrijd
16:30 Afsluiting

Locatie: Wielervereniging Breda, Cor Vlemmix Circuit, Terheijdenseweg 520, Breda.

 

Inschrijven en meer informatie
Inschrijven is kosteloos dus voor iedereen die aan de sport handbike doet is van harte welkom! Geef op het inschrijfformulier duidelijk aan in welke klassement u rijdt, wel of geen KNWU licentie heeft en waaraan u wilt deelnemen.

Helm is verlicht, deelname op eigen risico!

Voor meer informatie over het aangepast wielrennen tijdens de ParaGamesBreda 2019 kun je contact opnemen met Sanne de Kroon via info@paragamesbreda.nl

We verwelkomen je graag tijdens de ParaGamesBreda 2019!