Tijdens de ParaGamesBreda 2019 waren de onderdelen aankoppel handbike, prominenten vastframe handbike en een NHC handbike wedstrijd vertegenwoordigd. Deze wedstrijden werden georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie en Wielervereniging Breda op het mooie Cor Vlemmix Circuit.

Handbiking
Voor mensen met een motorische handicap is de handbike een uitstekende vervanger voor de fiets. Handbiken is een combinatie van wheelen en fietsen. Deelnemers bewegen met de armen een soort ligfiets voort of een fiets die aan de rolstoel is gekoppeld. Het gebruik van de handbike vergroot de mobiliteit en deelname aan het dagelijks leven van mensen met een functionele beperking. Daarnaast bevordert handbiken de bloedsomloop, het is goed voor hart en bloedvaten en vergroot de longcapaciteit. Geen wonder dat de handbike in populariteit toeneemt. Met een zeer laagdrempelige instap, zowel letterlijk als figuurlijk, gaat handbiken als sport een grote toekomst tegemoet.

Meer informatie

Voor meer informatie over het aangepast wielrennen tijdens de ParaGamesBreda kun je contact opnemen met Sanne de Kroon via info@paragamesbreda.nl

Foto: BeeldWerkt