Over de organisatie

Sinds de oprichting in 2004, is Stichting ParaGamesBreda! actief bezig om mensen met een lichamelijke beperking te betrekken bij sporten. Het uitgangspunt: sport verbindt. Door het beoefenen van een sport, krijgen mensen met een beperking meer vertrouwen in zichzelf.

Dit doen wij door het organiseren van sportactiviteiten en het uitvoeren van ondersteunende activiteiten. De stichting ParaGamesBreda! bestaat volledig uit vrijwilligers met een zes koppig bestuur. Financiële ondersteuning ontvangt de stichting van onder andere de gemeente Breda, Provincie Noord Brabant en (particuliere) fondsen en sponsors. ParaGamesBreda! is meer dan sport alleen; door verbinding met zorg voor gehandicapten en educatie maken we waar dat iedereen kan meedoen.

Onze missie

De stichting ParaGamesBreda! zet zich in om sport voor lichamelijk gehandicapten in Breda en omgeving mogelijk te maken. Dit doen wij door het organiseren van sportactiviteiten en het uitvoeren van ondersteunende activiteiten.

Wat we doen

Ons meest in het oog springende visitekaartje? ParaGamesBreda, een tweejaarlijks sportevenement voor sporters met een lichamelijk beperking van alle niveaus.

Tijdens dit evenement komen sporters vanuit binnen- en buitenland van alle niveaus naar Breda om hun sport te beoefenen. Elke gehandicapte (aankomend) sporter is een potentiële deelnemer: van topsport tot breedtesport en vanuit het buitenland tot Breda. Naast de Paralympische Spelen is dit evenement een van de weinige waar zoveel verschillende sporten op hetzelfde moment plaatsvinden en sporters elkaar kunnen treffen. We hebben de ambitie de ParaGames Breda verder te ontwikkelen tot een toonaangevend internationaal sporttoernooi met Bredase wortels.

De volgende ParaGamesBreda vindt plaats van 24 t/m 27 juni 2021. Uiteraard in Breda. Ook dit jaar staan weer veel sporten op het programma. Alle sporten zijn gratis toegankelijk voor toeschouwers. Wij kijken ernaar uit om alle sporters, begeleiders en toeschouwers te ontvangen in Breda.

Wat we belangrijk vinden

‘’Iedereen heeft talent’’

Bestuur ParaGamesBreda

 • Frans Leusink

  Functie: Penningmeester

 • Martijn Kortekaas

  Functie: Secretaris- Sponsoring

 • Ingrid van de Port

  Functie: Vice voorzitter- PR, communicatie & side events

 • Niels Heshof

  Functie: Bestuurslid Sport

 • Gert-Jan de Moor

  Functie: Bestuurslid Facilitaire zaken

 • Yvonne Oomen

  Functie: Bestuurslid Sport

 • Annemiek Hemmes

  Functie: Ondersteuning bestuur